Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Περί Κτήματος

Το Κτήμα, πήρε την ονομασία «Ίμια» τον Ιανουάριο του 1996, με αφορμή τα δύο μικρά ακατοίκητα Ελληνικά Νησιά Ίμια (τουρκικό όνομα Kardak), που χαρακτηρίζονται και βραχονησίδες και βρίσκονται ανατολικά της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα, εξαιτίας των οποίων ξέσπασε κρίση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κρίση αυτή είναι γνωστή ως «Κρίση των Ιμίων». Από το 1996 στον χώρο αυτό πραγματοποιούνται σημαντικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν την διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και όχι μόνο.
Ειδικότερα στον εσωτερικό χώρο του κτήματος διεξάγονται συνεδριάσεις των μελών και συγκεντρώσεις θαμώνων, παρατίθενται γεύματα και οργανώνονται βραδιές διασκέδασης και γλεντιού. Είναι βέβαιο ότι το καλό φαγητό δεν λείπει ποτέ, το ίδιο και η καλή παρέα...
Στο παλιό κτίσμα και ιστορικό χώρο του κτήματος πραγματοποιούντο στο παρελθόν όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις. Πλέον ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως μαγειρείο και αποθηκευτικός χώρος.
Δένδρα με ελιές, καρυδιές, κερασιές, συκιές, σταφύλια, το μποστάνι με τα διάφορα εποχιακά λαχανικά, μερικά καλλωπιστικά φυτά, μαζί με κότες για το φρέσκο αυγουλάκι μας καθώς και κατά καιρούς διάφορα κατοικίδια (γάτες, σκυλιά), συνθέτουν το δυναμικό του κτήματος. Στη φωτο μερικά από τα κατοικίδια μας την ώρα του μεσημεριανού τους γεύματος.
Ποντίκια ούτε για δείγμα, ας είναι καλά οι γάτες μας που τις ταΐζουμε, προσέχουμε και εκπαιδεύουμε για να κυνηγούν τα τρωκτικά.
Τελευταία ανακαινίσαμε και καλλωπίσαμε τους χώρους. Μην φανταστείτε όμως πολλά πράγματα, λόγω και της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Έγινε μόνο χρωματισμός τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, καθώς και μικροεπισκευές. Τα χρώματα φαντάζουν όμορφα, φωτεινά και ταιριάζουν γάντι.
Όποιος επισκέπτεται το κτήμα για οποιαδήποτε λόγο, οφείλει να συμμορφώνεται στην ανηρτημένη σε κοινή θέα Αυστηρή Αρχή (ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ - ΑΚΟΥΤΕ - ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ - ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΩΡΟ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ) του κτήματος, διαφορετικά την επομένη δεν του επιτρέπεται η είσοδος και τίθεται στην λίστα των ανεπιθύμητων.
Το κτήμα παραμένει ανοιχτό για τους φίλους και γνωστούς θαμώνες, κάθε Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή καθώς και τις Αργίες.

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...