Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Γιορτή Αγίου Γεωργίου Πετρωτών 2010

Ο ήλιος είχε σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά όταν ανεβήκαμε τον βράχο Πετρωτών, προκειμένου να γιορτάσουμε για δεύτερη χρονιά τον Άγιο Γεώργιο στο όμορφο και ανακαινισμένο εκκλησάκι. Η θέα από την κορυφή του βράχου μοναδική, η διαύγεια της ατμόσφαιρας σε άριστη κατάσταση, στο δε περιβάλλον επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Ιδανική η ημέρα για βόλτα, περισυλλογή, ξεκούραση και φυσικά να προσκυνήσουμε την εικόνα του Αγίου, ν' ανάψουμε ένα κεράκι και ν' ακούσουμε το "Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής..." από τη βροντερή φωνή του Παπα- Κώστα. Η τελετή περιελάμβανε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία καθώς και περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιοι επισκέπτες, πού είχαν φροντίσει εκ των προτέρων, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, στρώθηκαν κάτω από την σκιά των δένδρων και απόλαυσαν τα εδέσματα τους με μεγαλύτερη όρεξη. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Γιατί όχι?
Ο Τάσος Μαυρίδης, ακούραστος όπως πάντα, με τη συνδρομή των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτών Ν. Ροδόπης "Ο Άγιος Γεώργιος", φρόντισε τις τελευταίες εργασίες τοποθέτησης πλακών στην είσοδο του ναού, τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και επιπλέον όλες τις προετοιμασίες (κεριά, άρτους, σημαίες, κ.α.), έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη γιορτή.
Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, πιστεύουμε ότι ικανοποιήθηκε και ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε ακόμα περισσότερους προσκυνητές.
Γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Άγιος Γεώργιος Πετρωτών καθώς και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν για να φθάσουν μέχρι το βράχο και το εκκλησάκι, σας υπενθυμίζουμε την ακόλουθη διεύθυνση: http://ktimaimia.blogspot.com/2010/01/blog-post_30.html
Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου Πετρωτών:







1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...