Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ψαρονέφρι με Πουρέ Σελινόριζας


Σήμερα για όσους δεν θα φάνε όσπρια, σας έχω μία πρόταση με βάση τη σελινόριζα.
Υλικά
για 4 μερίδες:
· 3 ψαρονέφρια
· 4 σελινόριζες
· 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
· 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
· 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
· 400 γρ. γάλα
· 40 γρ. αλεύρι (ή μια γεμάτη κουταλιά της σούπας)
· 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
· Αλάτι, πιπέρι
· 150 γρ. τριμμένο τυρί Regato
· χυμό από ένα λεμόνι
· 1 ποτήρι λευκό κρασί για σβήσιμο
Διαδικασία
Βήμα 1ο: Κόβουμε την κορυφή και τη βάση της σελινόριζας, την τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής με μία από τις κομμένες επιφάνειες προς τα κάτω, ξύνουμε ή καθαρίζουμε τη σκληρή εξωτερική φλούδα της, ξεκινώντας από την κορυφή και ξεπλένουμε πολύ καλά, να φύγουν τα χώματα. Για τον πουρέ μας θα τη χρησιμοποιήσουμε κομμένη σε χοντρούς κύβους. Βράζουμε τη σελινόριζα σε αλατισμένο νερό με το χυμό ενός λεμονιού, για 15 λεπτά περίπου σε μια καπακωμένη κατσαρόλα με καπάκι. Όταν μαλακώσει, παίρνουμε τη μισή ποσότητα και την περνάμε στο μύλο για τον πουρέ. Φυλάμε το υπόλοιπο σε κομμάτια.
Βήμα 2ο: Φτιάχνουμε λίγη μπεσαμέλ και την προσθέτουμε στον πουρέ με τη σελινόριζα.
Για τη μπεσαμέλ κάνουμε τα εξής: σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε βούτυρο (μια κουταλιά της σούπας) σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε πολύ επίμονα με ένα σύρμα. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στο βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα απευθείας ανακατεύοντας δυνατά για να μη σβολιάσει. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 3ο: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι, καλά καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο πιπέρι, την ντομάτα και αφήνουμε να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν τα λαχανικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, παίρνουμε λίγη από τη σάλτσα του και την προσθέτουμε στον πουρέ με τη μπεσαμέλ, για χρώμα και γεύση.
Βήμα 4ο: Στήνουμε το πιάτο μας! Τοποθετώντας το κρέας στο κέντρο ή στο πλάι, δίπλα στρώνουμε ένα "βουναλάκι" με σελινόριζα σε κύβους και περιχύνουμε το φαϊ με τον πουρέ. Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...