Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Γιαουρτλού Κεμπάπ

Υλικά
Για τα κεμπαπ
500 γρ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο (αρνίσιο και μοσχαρίσιο)
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο καυτερή πάπρικα (ή κόκκινο πιπέρι ),
κύμινο, μπαχάρι, κόλιανδρο αλάτι,πιπέρι,
καλαμάκια για σουβλάκια
Για την σάλτσα
60 γρ. βούτυρο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη κανέλα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Μερικές πίτες για σουβλάκια, ψημμένες στα κάρβουνα
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγο βούτυρο
sumak ή λίγη πάπρικα γλυκειά
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν κατά την διάρκεια του ψησίματος. - Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι,τον μαϊντανό,το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. - Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα του κρεμμυδιού,τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. - Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά για περίπου μία ώρα στο ψυγείο. - Πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπ και τα περνάμε στα καλαμάκια. - Ψήνουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα (ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα) μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές. - Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε τις ντομάτες,το σκόρδο λιωμένο, την κανέλα, αλάτι-πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας την σάλτσα συχνά. - Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις ψημένες πίτες (τις οποίες έχουμε κόψει στα τέσσερα), τα κεμπάπ,την σάλτσα από πάνω και σκεπάζουμε με γιαούρτι. - Σ' ένα τηγανάκι,λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το sumak ή την πάπρικα και περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα. - Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...