Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

"Βροχή" Αστεριών

Το ξημέρωμα της 17ης και της 18ης Νοεμβρίου, μεταξύ ώρας 02.00 - 03.00, οι κάτοικοι της Γης κι ανάμεσα σε αυτούς και οι Έλληνες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τη θεαματική «βροχή» διαττόντων, των Λεοντιδών.
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του. Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου.
Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο. Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά φαινόμενα στους ουρανούς του πλανήτη μας και μάλιστα υπήρξαν φορές, ιδίως μεταξύ των ετών 1998 - 2002, που εξελίχτηκαν σε πραγματική «θύελλα» μετεώρων, στη διάρκεια της οποίας πολλές χιλιάδες «αστεριών» φαίνονταν να πέφτουν κάθε ώρα στη Γη.
Αν επιθυμείτε λοιπόν μπορείτε να ξενυχτίσετε για να απολαύσετε το μοναδικό αυτό θέαμα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα βοηθήσει και ο καιρός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...