Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό Ρολό με Πατάτες και Μουστάρδα

Υλικά (8 μερίδες) 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Αλάτι - πιπέρι
Μπαχάρι σε κόκκους.
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό και μπήγετε τις σκελίδες σκόρδου σε διάφορα σημεία. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες (σε χοντρές φέτες). Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φέτες. Τοποθετείτε το κρέας και όλα τα παραπάνω υλικά σε γάστρα ή σε ταψί μεγάλο. Αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε ανάμεσα τους κόκκους μπαχάρι. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρασί, το λάδι και τη ρίγανη και περιχύνετε όλα τα υλικά με το μείγμα αυτό. Σκεπάζετε τη γάστρα (ή το ταψί με αλουμινόχαρτο). Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 - 200° C, για 2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνετε λίγο νερό αν χρειάζεται. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και προσθέτετε το ταμπάσκο (προαιρετικά) στο τέλος, 15' προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Μόλις ροδίσει το κρέας, βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...