Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Ήπιατε πολύ; Μέλι!

Μήπως ξενυχτήσατε, ήπιατε μερικά ποτηράκια ή σφηνάκια παραπάνω και ξυπνήσατε με το κεφάλι να κουδουνίζει και το στομάχι σε κακά χάλια; Αυτό που σας χρειάζεται είναι... μέλι!
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, το φυσικό γλυκαντικό ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και τα άλλα δυσάρεστα κατάλοιπα που αφήνει ένα μεθύσι, καθώς η φρουκτόζη που περιέχει βοηθά τον οργανισμό να διασπάσει το αλκοόλ που ρέει στο αίμα.
Όταν πίνουμε λιγουλάκι παραπάνω, το αλκοόλ διασπάται σε ακεταλδεΰδη, μια ουσία τοξική για το σώμα που προκαλεί τον πονοκέφαλο, την ναυτία και τον εμετό. Όσο πιο γρήγορα μετατρέπεται η ακεταλδεΰδη σε άλλες λιγότερο τοξικές ουσίες, τόσο που γρήγορα ξεπερνάμε το hangover...
Αν λοιπόν δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή μέχρι να περάσει η ζαλούρα, οι επιστήμονες προτείνουν μέλι και, φυσικά, κατανάλωση άφθονου νερού.
Κι αν δεν βάλατε μυαλό μετά το χθεσινό μεθύσι και ετοιμάζεστε να τα πιείτε και απόψε, οι ερευνητές συνιστούν: να πιείτε ένα ποτήρι γάλα πριν από το αλκοόλ και να προτιμήσετε ποτά χωρίς την προσθήκη αναψυκτικού!
Πηγή: Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...