Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες

Να και μία χριστουγεννιάτικη συνταγή, για να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στη ζαχαροπλαστική, αλλά και να ικανοποιήσετε φίλους και γνωστούς.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. βιταμ
1 ποτήρι αλυσίβα κρύα (σταχτόνερο: Βράζουμε δύο κουταλιές στάχτης κοσκινισμένης σε ένα ποτήρι νερό και το σουρώνουμε)
2,5 κούπες αμύγδαλα, λίγο καβουρδισμένα και κομμένα στο moulti
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1,5 κιλά αλεύρι up
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
2 βανίλιες
3 πακέτα άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι). Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...