Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Μοσχαράκι Γιουβέτσι

Υλικά για 4-6 μερίδες
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από ουρά και κότσι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους (κονσέρβα)
1 φλ. κρασί Μαυροδάφνη
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
200 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
½ φλ. κεφαλοτύρι
Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε κομματάκια στο ελαιόλαδο (κρατάμε 3 κ.σ για το κριθαράκι) μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ξαναβάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα ,τη ζάχαρη ,τη κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο καυτό νερό και 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει , ώσπου το κρέας να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο που κρατήσαμε και περνάμε λίγο το κριθαράκι. Μόλις γυαλίσει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το κριθαράκι στο ταψί . προσθέτουμε το κρέας που έχει μαλακώσει με τη σάλτσα του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά . Στα τελευταία 5-10 λεπτά του ψησίματος βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο ,το πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει. Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...