Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Φακές Σούπα

1/2 πακέτο φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή μισό κουτί ντοματάκια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι ξύδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό για 10 λεπτά περίπου και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε να συνεχίσουν το βράσιμο με καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 10'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές (περίπου 1 ώρα) και να φτιάξει μια ωραία πηχτή σούπα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύουμε με ψάρια παστά ή ελιές. Καλή όρεξη κουμπάρε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...