Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τι θα Φάμε Σήμερα

Αρακάς με Σάλτσα Ντομάτας

Συστατικά συνταγής
600 γρ.
αρακάς φρέσκος
1 μεγάλο
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουταλιά πάστα
ντομάτας
250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ.
ελαιόλαδο
½ κ.γ.
ζάχαρη
Αλάτι και
πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Σοτάρουμε τα
κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα ροδίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι.
Συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η
σάλτσα. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Μπορείτε αν θέλετε να αφαιρέσετε από τη συνταγή την ντομάτα, την πάστα της και φυσικά τη ζάχαρη, είναι εξίσου νόστιμο.
Διάρκεια: προετοιμασία και μαγείρεμα 40 λεπτά
Καλή Όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...